חדרי קירור והקפאה - מאמרים ומידע לבית ולעסק

חדרי קירור והקפאה

כך שומרים על מזון בריא וטרי!

תודות להימצאותם של חדרי קירור והקפאה, ניתן לשמר מזון משך תקופות ארוכות מאד. אין שום חשש להשתמש במזון שכבר הוכן לפני זמן רב, בתנאי שהוא נשמר בתנאים נכונים של הקפאה. בכתבה שלפנינו נרחיב אודות השימוש הנכון עם חדרי קירור והקפאה, למה הם נחוצים, ומהי תרומתם החשובה לאנושות כולה.

 

חדרי קירור והקפאה

בימים עברו לא היה שייך לשמור מזון מעבר לפרק זמן קצר מאד. אנשים היו משתמשים באוכל בו ביום ומה שנותר, היו צריכים לצערם לזרוק. עם התקדמות הטכנולוגיה אפשר לשמר מזון בצורה מצוינת על ידי תהליך של קירור והקפאה, כמעט כל סוגי המזון (למעט סוגים מעטים) ניתנים לקירור ולשמירה לאורך זמן.

חדרי קירור והקפאה, נועדו לשימוש מסחרי עבור מפעלי מזון. באמצעות חדרים אלה הם יכולים לייבא חומרי גלם, לייצר מוצרים, ולשווק אותם בבוא העת. כך הם מרחיבים את מעגל האפשרויות של השימוש במזון. אין הגבלה בצורות השימוש ואין בעיה של אוכל מקולקל.

 

בריאות וטריות

מפעלי מזון או חברות של ענף המזון, חייבים להשתמש עם חדרי קירור והקפאה. התנאי הראשון של הצרכנים בבואם לבדוק את החברה, יהיה נושא הטריות ואיכות המזון.

כי חשוב לצרכנים לדעת שהאוכל שמור בתנאי הגינה נאותים, שהמזון אוחסן כהלכה ואין חשש של מוצר מקולקל או לא טרי. טריות לא נועדה בכדי שהאוכל יהיה טעים יותר, טריות הוא שם נרדף לאוכל בריא ואיכותי.

שימוש נכון

אמנם כדי להנות מן היתרונות הרבים של חדרי קירור והקפאה, צריך להשתמש בהם נכון. כל מוצר הוא בעל טווח הקפאה של פרק זמן מסוים, וחשוב לעקוב אחר הכללים. מוצרי חלב למשל נשמרים פרק זמן שונה מאשר מוצרי בשר, לפירות יש תאריך תפוגה אחר, וכן לאוכל מבושל.

כמו יש לשים לב להבדלי הטמפרטורות השונות המתאימים למנות המזון. מוצרי דג ועוף דורשים הקפאה עמוקה מאד בתנאי קירור גבוהים, ואילו מוצרי מאפה יכולים להספק בקירור נמוך יותר (כלומר טמפרטורה גבוהה יותר).

תנאי האחסון הם כלל חשוב נוסף שיש לתת עליו את הדעת. יש לעטוף את המזון היטב בלא לאפשר חדירה של אויר מיותר. ככל שהאוכל יהיה סגור הרמטי הוא ישמר משך זמן רב.

קירור נכון יבטיח את טריות המזון לאורך זמן, עם שימוש מהנה באפשרויות המבורכים של חדרי קירור והקפאה!