בניית חדרי קירור - מאמרים ומידע לבית ולעסק

בניית חדרי קירור

חדרי קירור לעסקים :

עסקים וגופים רבים זקוקים לחדרי קירור למטרות של אחסון בקירור על מנת לשמור על תכולת מוצרים שונים, זה יכול להיות בבתי חולים או מעבדות שונות, אך חלק משמעותי מעסקים אלו הם מטבחים שונים אשר זקוקים לחדר קירור על מנת לאחסן בהם מוצרי מזון.
אחסון של מוצרי מזון במקרר מוסיף לאורך החיים של המוצר זמן נוסף ועוזר לשמור על טריותו.
לרוב מטבחים נוטים להחזיק שני מקררים לפחות, מקרר אחד חלבי ומקרר אחד בשרי(לרוב הבשרי יכול להיות גם מקפיא)
הכמות תלויה כמובן בגודל של המטבח, אם מדובר במטבח של מסעדה קטנה או במטבח חברת קייטרינג גדולה.
המידע הזה משפיע כמובן על הצורך בבניית חדרי קירור, על מספר חדרי הקירור והגודל הרצוי שלהם.
כמובן שהגודל הוא מרכיב שמשפיע משמעותית על מחיר חדרי קירור.

דגשים בחדרי קירור :

ישנם כמה דגשים שחשוב לשיים לב אליהם בעת בניית חדרי קירור.
הדגש הראשון הוא כמובן האטימות של חדר הקירור, אין צורך להרחיב הרבה על חשיבות האטימות זה צריך להיות מובן לכולם.
הדגש השני הוא המיקום של חדר הקירור – חשבו למשל על מטבח, אתם זוכרים שמשאית צריכה להגיע על מנת לפרוק לכם סחורה כמו בשרים, מוצרי חלב וירקות אשר צריכים להיכנס למקרר, חשבו היכן המשאית תוכל להחנות והיכן המקרר נמצא, מהו המרחק ביניהם, שאין מכשולים בהובלה כמו מדרגות, מעקים וכדומה.
הדגש השלישי החשוב בעת בניית חדרי קירור הוא הדלת של חדר הקירור.
דלת יכולה להיחשב כנקודת התורפה של חדרי קירור רבים.
פעמים רבות הדלת נהרסת עקב טריקות שלה כל הזמן, או הכנסת סחורה באמצעות מלגזה או עגלה וקבלת מכות מהם, ישנם גם מקרים רבים שאנשים נוטים להשאיר את הדלת פתוחה וכך נכנס אוויר חם מבחוץ ומזיק לפעולת הקירור. לפעמים זה גם לא בכוונה, לדלת צריך להיות מנגנון להיטרק לבד אך לפעמים גם המנגנון הזה נהרס ויוצא שאנשים רבים משאירים את הדלת פתוחה, למעט הסיכון של גניבת הסחורה יש סיכון גבוה גם לאיכות המוצר
לכן חשוב לבחור בדלת איכותית ומתאימה לחדר הקירור שלכם, לשיים לב כל פעם למצבה ושהיא תקינה, ובמידה ולא לדאוג לטפל בכך.